perjantai 16. toukokuuta 2008

16.5.2008

16.5.2008

Kirjoitanpa tähän nyt viimeisimmät kuulumiset, elikkäs kävin eilen taas fysioterapeutin luona ja sain kuulla, että hänen arvionsa mukaan kengät toimivat minulla hyvinä kuntouttajina.... Ongelmanani on ollut yliliikkuvat nikamat alaselässä ja niiden aiheuttamat välilevyrasitukset... Tähän hoitona on tietenkin pitää yllä selkälihasten hyvää kuntoa ja sen lisäksi aktivoida kaikki syvätkin selkälihakset toimintaan ja korjata virheasennot, jotta eivät nikamat liikkuisi niin paljon.
Testasimme muutamia ihan perusliikkeitä, kuten kävely ja käsien heilutus (en osaa varmaan ihan oikein ja ymmärrettävästi näitä selostaa) ym.ym. todettiin yksinkertaisesti, että kun suoritan liikkeet masaikengät jalassa, syvät selkälihakset aktivoituvat, kun taas ilman kenkiä joudun tekemään töitä sen eteen, että liikahtavat edes. Siksipä nyt opettelen tekemään ilman masaikenkiä kävellessä ja perusliikkeissä samoja asioita, mitkä kengät jalassa tapahtuvat automaattisesti niin kuin kuuluisikin. Masaikengät ovat kyllä tehneet liikkeiden oppimisen paljon helpommaksi, kun niillä on jo pitkään rullailtu eteenpäin. Eilen testasin masaikävelyä tavallisilla kengillä pari tuntia ja äiti meni mun masailla sen aikaa....yllättävän hyvin sujui, ainakin omasta mielestäni...ja kun opetteli oikean tyylin niin ei tavalliset kengät tuntuneet tylsiltä...toivottavasti pysytte edes hiukan kärryillä.
Niinpä masai-kengät yhdistettynä fiksuun fysioterapeuttiin ovat oiva opettaja...ja vaikka miten hyvän tekniikan oppisin, niin masaikengistä en enää luovu vaan aion jatkaa kaveruuttani niiden kanssa ja hankkia uusia masai-kavereita...sillä tavalliset kengät vaan tuntuvat jotenkin tönköiltä ja kömpelöiltä masaiden jälkeen.

Ei kommentteja: